problem z alarmem, bez powodu włącza sie syrena

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • guyritchie
    Classic
    • 2011
    • 11

Zamieszczone przez piramida
    szkoda tylko że nie 170PS o ile scout wychodzi z mocniejszym motorem.
    chyba właśnie nie a tu dodatkowo
    Zamieszczone przez dml
    modyfikacji to nie planuję na tą chwilę żadnych
  • mb
    Classic
    • 2010
    • 20

Witam, mam problem z alarmem, samoczynnie się włącza. Nie ma reguły, czasami jest spokoj parę dni, czasami poprostu robi co chce. Jedyne co zauważyłem, że uruchamia sie samoczynnie w wietrzne dni. Nie chce oczywiście nic sugerowac, ale wydaje mi się, że podczas jazdy słyszę gdzieś w okolicach przedniej szyby powiewy wiatru. Czy mozliwe, żeby cos sie gdzies rostrzelniło, gdzie jest czujnik alarmu oraz najważniejsze z racji, że parkuje na podwórku kamienicy, jak można wyłączy alarm bądź syrenę, żeby sąsiedzi mi w nocy auta nie uszkodzili.Auto to skoda octavia 1,9tdi kombi 2002.

Komentarz

• sebu
      L&K
      • 2008
      • 1304
      • Octavia II (1Z3)
      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez mb
      Jedyne co zauważyłem, że uruchamia sie samoczynnie w wietrzne dni.
      może masz czujnik wstrząsu,który jest za bardzo czuło ustawiony.

Miałem podobne objawy w służbowym samochodzie włączał się alarm samoczynnie, okazało się że padła syrenka.
      Zamieszczone przez mb
      jak można wyłączy alarm bądź syrenę,
      na syrence masz wejście na kluczyk którym ją wyłączysz
      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
      jak pomogłem to daj punkcik
      sprzęgło od G 60

Komentarz

• Jarqz
        Classic
        • 2010
        • 35

Zamieszczone przez mb
        Jedyne co zauważyłem, że uruchamia sie samoczynnie w wietrzne dni.
        Tak jak kolega napisał być może uszkodzony lub ustawiony na zbyt wysoką czułość czujnik wstrząsowy. Miałem tak w Citroenie. Jak obok Twojego auta przejeżdża TIR przypadkiem alarm się też ni włącza?
        OKP & OCP

Komentarz

• delanopl
          Elegance
          • 2009
          • 831

mb, a może to złodziej się czaił przy aucie 8) Syrenka pod maską powinna mieć zamek, na mały kluczyk który przekręca się w celu włączenia/wyłączenia jej, można też przeprogramować alarm, o ile masz dane o tym alarmie. W kwestii włączania samoczynnego, sebu, ma rację zbyt wyczulony czujnik. Ale też nasuwa mi się do głowy inny pomysł. Jeśli masz czujnik przyśpieszenia(położenia) to podmuchy wiatru, tak jak piszesz w objawach, mogą go drażnić, oczywiście jeśli jest źle wyregulowane.
          Btw , znam taki przypadek że gościowi choinki zapachowe włączały alarm, kiedy ruszały się zawieszone na lusteku wstecznym, naprawde minimalny ich ruch może wywołać sygnał z czujnika ultradźwiękowego, oczywiście kiedy miał lekko niedomkniętą szybę, bo same z siebie się nie ruszają przy ultradźwiękach trzeba też pamiętać o składaniu osłon przeciwsłonecznych.

Komentarz

Pracuję...